Παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων
        
Ισολογισμός 2016 

         
 
   
Σύνδεση

additional-info

Δελτία Τύπου
Επίσκεψη της Περιφερειάρχη στην παλαιολιθική ανασκαφή του Λισβορίου ( 11/09/2017 )

                                     Το αρχαιολογικό σκάμμα κλείνει για να δώσει τη θέση του στην ελαιοκομική περίοδο που σε λίγες εβδομάδες αρχίζει

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευμένη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, επισκέφθηκε την παλαιολιθική ανασκαφή που πραγματοποιεί στο Λισβόρι της Λέσβου η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νένα Γαλανίδου.

Η Περιφερειάρχης περιηγήθηκε στα αρχαιολογικά σκάμματα και στο εργαστήριο της ερευνητικής ομάδας που στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού.

Η κα. Καλογήρου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τη φετινή ανασκαφή, εντυπωσιακά λίθινα εργαλεία ηλικίας που φθάνει μέχρι ένα εκατομμύριο χρόνια.

Το νέο πενταετές πρόγραμμα έρευνας, προβολής κι διάχυσης της γνώσης που αναμένεται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας της περιοχής και κατά τη συνέπεια την αύξηση της επισκεψιμότητας, προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η κα. Καλογήρου ευχαρίστησε την κα. Γαλανίδου για την παρουσία της 30μελούς ομάδας της φοιτητών και επιστημόνων από την Ευρώπη και την Αυστραλία και την επιμονή τους σταθερά να αναζητούν τις απαρχές της προϊστορίας του Αιγαίου στη γη της Λέσβου και τόνισε: «Η παρουσία σας και οι καρποί των ερευνών σας ανοίγουν νέους δρόμους και νέες προοπτικές στην ανάπτυξη της νότιας Λέσβου, μιας περιοχής που ιδιαίτερα δοκιμάζεται μετά τον καταστροφικό σεισμό».

Από την πλευρά της η κα. Γαλανίδου σημείωσε το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Λισβορίου από το ξεκίνημα της ανασκαφής από το καλοκαίρι του 2012, έχουν «αγκαλιάσει» και στηρίζουν την ομάδα οραματιζόμενοι την επόμενη μέρα για τον τόπο τους.


Επιστροφή

      
Λεύκωμα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
 
             
 
 
       
  
webmail

 
        
   
 
            
Απογραφή Εργαζομένων Δημοσίου

ΚΕΠ
        
ΕΝΠΕ

ΣΥΖΕΦΞΙΣ
         
EOT
            
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση  
      

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 2013"
 
 

Η Ευρώπη σου
 
Εγγραφή σε Ενημερωτικό Δελτίο
*