Παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων
        
Ισολογισμός 2016 

         
 
   
Σύνδεση

additional-info

Δελτία Τύπου
Χριστιάνα Καλογήρου: "Ζωτικής σημασίας για τη Χίο το έργο του αεροδρομίου" ( 14/05/2018 )

                                           

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αντικείμενο το έργο του αεροδρομίου της Χίου. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες και συμμετείχαν, επίσης, ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, οι Βουλευτές του Νησιού κ.κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και Νότης Μηταράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελής Λεγάτος και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Συμφωνήθηκε να υπογραφεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου, στο οποίο θα περιγράφονται κατά αρμοδιότητα αναλυτικά οι ενέργειες και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να μπορέσει ακολούθως να εκτελεστεί το έργο εντός του παρόντος ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού πλαισίου.

Η κα. Καλογήρου σε δηλώσεις της αναφερόμενη στη σημασία της επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου της Χίου, έκανε λόγο για έργο ζωτικής σημασίας και προϋπόθεση για την ανάπτυξη στο νησί και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να εκτελεστεί το έργο.

«Εμείς ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναλαμβάνουμε την ολοκλήρωση των μελετών για το έργο μετατόπισης του παραλιακού δρόμου, τη χρηματοδότηση των οποίων ζητήσαμε από το Ειδικό Αναπτυξιακό και ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης έχει ήδη ανακοινώσει τη σχετική έγκριση», είπε η Περιφερειάρχης.


Επιστροφή

      
Λεύκωμα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
 
             
 
 
       
  
webmail

 
        
   
 
            
Απογραφή Εργαζομένων Δημοσίου

ΚΕΠ
        
ΕΝΠΕ

ΣΥΖΕΦΞΙΣ
         
EOT
            
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση  
      

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 2013"
 
 

Η Ευρώπη σου
 
Εγγραφή σε Ενημερωτικό Δελτίο
*