Παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων
        
Ισολογισμός 2016 

         
 
   
Σύνδεση

additional-info

Δελτία Τύπου
Το ζήτημα του ρόλου των Ελληνικών Περιφερειών στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 έθεσε η Περιφερειάρχης στο ΔΣ της ΕΝΠΕ ( 08/06/2018 )

                                            

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) έθεσε το ζήτημα του ρόλου των Ελληνικών Περιφερειών στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, μετά τις ανακοινώσεις της αρμόδιας Επιτρόπου κας Κορίνας Κρέτσου.

Η κα. Καλογήρου καλωσόρισε την πρόταση για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού για την Ελλάδα, αλλά τόνισε την ανάγκη οι Ελληνικές Περιφέρειες να προετοιμαστούν έγκαιρα και κατάλληλα για τη νέα προγραμματική περίοδο, ώστε να μην υπάρξουν κενά στη χρηματοδότηση μεταξύ των δύο περιόδων, αλλά και για να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή τους στη διαδικασία διαπραγμάτευσης που θα εξελίσσεται μέχρι τα μέσα του 2019.

Η Περιφερειάρχης εστίασε στην τάση υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων σε κεντρικό επίπεδο που φαίνεται να χαρακτηρίζει τη νέα πρόταση της Επιτροπής και στην υποβάθμιση του ρόλου που οι Περιφέρειες θα παίζουν στην υλοποίηση των έργων των διαρθρωτικών ταμείων.

«Η συμμετοχή των Περιφερειών στον σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων για τα διαρθρωτικά ταμεία, αποτελεί εγγύηση για την άμεση εμπλοκή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο», είπε η κα. Καλογήρου.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου πρότεινε τη σύσταση ειδικής επιτροπής από την ΕΝΠΕ για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο.


Επιστροφή

      
Λεύκωμα Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
 
             
 
 
       
  
webmail

 
        
   
 
            
Απογραφή Εργαζομένων Δημοσίου

ΚΕΠ
        
ΕΝΠΕ

ΣΥΖΕΦΞΙΣ
         
EOT
            
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση  
      

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Η Ευρώπη στην Περιοχή μου 2013"
 
 

Η Ευρώπη σου
 
Εγγραφή σε Ενημερωτικό Δελτίο
*