Συγχαρητήρια επιστολή Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Τυροπαραγωγών Λέσβου

Συγχαρητήρια επιστολή Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Τυροπαραγωγών Λέσβου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διευκρινίζεται ότι στο Σύλλογο τυροπαραγωγών Νομού Λέσβου συμμετέχουν παραγωγοί και από Λήμνο και από Άγιο Ευστράτιο. Ένας  Σύλλογος, στους κόλπους του οποίου έχουν ενταχθεί πλέον και γαλακτοπώλες των δύο αυτών νησιών, που ιδρύθηκε για πρώτη φορά πριν από 10 με 12 χρόνια.

Θέλοντας να δείξει τη δυναμική του κάθε νησιού ξεχωριστά και τη μοναδικότητα των προϊόντων αλλά και τη δύναμη της ένωσης ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή και στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Τυροπαραγωγών Λέσβου κο Μιχάλη Χρυσάφη συγχαίροντας τον για την εκλογή του και την εν γένει προσπάθεια ένωσης των τυροπαραγωγών των τριών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και αναβίωσης του Συλλόγου.

Στην επιστολή τονίζεται καταρχάς η αξία των μοναδικών τυροκομικών  προϊόντων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, προϊόντα που «αποκαλύπτουν» την παράδοση μας, τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας, τον πολιτισμό και τις γεύσεις μας, η δύναμη του Εμείς, του όλοι μαζί, της ισχύς εν τη ενώσει.

Η στήριξη της Περιφέρειας κρίνεται απαραίτητη και δεδομένη με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων. Η προβολή των φυσικών πλεονεκτημάτων και της μοναδικότητας των αγαθών που παράγονται στα νησιά πρωταρχικός στόχος και δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα προκειμένου να γίνουν «βασικό κομμάτι του μέλλοντος» και «εκκίνηση  για το μεγάλο ταξίδι της Ελληνικής Βορειοαιγαιοπελαγίτικης αγροτικής παραγωγής και διατροφής».

Επισυνάπτεται η συγχαρητήρια επιστολή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΘέματα & Αποφάσεις της απο 21-04-2021 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΔιευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω Covid-19