Σύσκεψη στην Καλλονή για Πυρκαγιές

Σύσκεψη στην Καλλονή για Πυρκαγιές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία Σύσκεψη με θέμα τις επαναλαμβανόμενες πολλαπλές πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις της Δυτικής Λέσβου  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13/10 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής.

Η  σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό το βάρος της έξαρσης του φαινομένου εκδήλωσης πυρκαγιών, τις τελευταίες ημέρες, στη Δυτική Λέσβο  και συμμετείχαν:

Ο Γεωγραφικός Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Παναγιώτης Κουφέλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου  Ιορδάνης Ιορδάνου, ο Συντονιστής  Πολιτικής Προστασίας Ελευθ. Παπαϊωάννου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αριστόβουλος Ελευθερίου, Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Β. Αιγαίου Αρχιπύραρχος Κων/τίνος Θεοφιλόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης  Κυπριωτέλλης Παναγιώτης. Από τη Διεύθυνση Δασών η Δασονόμος Καρακάση Βιολέτα, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  ο Λαγουτάρης Γεώργιος  και ο Εκπρόσωπος των Εθελοντικών Οργανώσεων Πυρόσβεσης Καμπάς Παναγιώτης. 

Συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων : Χυδήρων Λιαδέλλης Δημήτρης, Σκαλοχωρίου Μαγιάκη Δέσποινα, Αντίσσης κ. Καραμιχάλης και εκπρόσωπος της Άγρας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης,  αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση των Κτηνοτρόφων ότι δεν επιτρέπεται από κανέναν η καύση  αυτοβούλως  χορτολιβαδικών εκτάσεων,  για οποιοδήποτε λόγο.  Κάθε κτηνοτρόφος ,θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνει σχετικά την Διεύθυνση Δασών, η οποία  θα ενημερώνει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που θα κάνει έκθεση πότε, που και πως θα μπορεί να γίνει η καύση της έκτασης.

Αποφασίστηκε επίσης, η υποβολή πρότασης Νομοθετικής Ρύθμισης  με θέμα τις καύσεις χορτολιβαδικών εκτάσεων με προϋποθέσεις.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.  ΚΟΥΦΕΛΟΣ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΣΑΜΟΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ / 2ος ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ- 2ο ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΔελτίο Τύπου του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Π.Β.Α. - Διεξαγωγή έρευνας με τίτλο "Η πρόσβαση των φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων που ζουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στους τομείς της υγείας, την εκπαίδευσης και της εργασίας"