Σύμβαση για την

Σύμβαση για την "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, από κοινού με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Βασίλη Ζαγκούλη, υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή 19/11/2021, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου την Προγραμματική Σύμβαση για την ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ.

Στην υπογραφή της Σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης: ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Πανάγος Κουφέλος,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοτόπου Γαβρίλος Πιπίνης, ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Αρτέμης Κουρλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος Εμμανουήλ Κωνσταντιδέλλης, οι Ειδικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας  Μιχ. Ταμβακέλλης, Μιχ. Πολυπαθέλλης, Μιχ. Δήσσος και Γεώργιος Σίμος και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δημήτρης Ακριώτης.

Ο Περιφερειάρχης  Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπογράφοντας την Σύμβαση τόνισε σχετικά:

«Είμαστε στην ευχάριστη στιγμή να υπογράψουμε τη Σύμβαση με τον διαμεσολαβούντα Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρο και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Ζαγκούλη, για την ανακατασκευή της Δομής του κτιρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου που καταστράφηκε  στις 13 Ιουλίου. Εξ αρχής είχαμε πει ότι θέλουμε να συμβάλλουμε προς αρωγή του Συνεταιρισμού μετά το καταστροφικό συμβάν. Και έτσι πράξαμε. Η απαιτούμενη χρηματοδότηση της τάξεως των 250.000 ευρώ θα γίνει με πόρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Είναι μία πολύ σημαντική απόφαση για το Συνεταιριστικό Κίνημα. Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη  Πανάγο  Κουφέλο, τους υπαλλήλους της Περιφέρειας  και όσους συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα

Την θετική εξέλιξη χαιρέτισαν επίσης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση και την όλη προσπάθεια. Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ζαγκούλης υπογράμμισε ότι με τη βοήθεια της Περιφέρειας ο Συνεταιρισμός θα επανέλθει σύντομα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντιδέλλης, αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που έγιναν πράξεις με θετικό αποτέλεσμα, καθώς και  στις αναπτυξιακές προοπτικές που έχει ο Συνεταιρισμός υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου γονάτισε αλλά δεν έπεσε χάρις στη στήριξη που έλαβε. Είναι ζωντανός και εκτός του ότι απασχολεί 20 με 25 άτομα, δίνει εισόδημα σε πολλούς κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή του Μεσοτόπου, στηρίζοντας την οικονομία της Λέσβου. Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη και όλους όσοι  στάθηκαν στο πλευρό μας.»

Από το Γραφείο Τύπου

Σύμβαση για την
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΕπίσκεψη Περιφερειάρχη για δρόμο Νάπης-Πελόπης και στην κοινότητα Κλειώ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΕπίσκεψη Περιφερειάρχη στην Ευρειακή