Πύλη εισόδου Σένγκεν

Πύλη εισόδου Σένγκεν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία κατά την χθεσινή συνεδρίαση του την χρηματοδότηση με το ποσό των 100.000 € την κατασκευή του απαιτούμενου οικίσκου και της περιφράξεως, για την δημιουργία πύλης εισόδου Schengen στον λιμένα Πλωμαρίου.

Για την λειτουργία της πύλης, σε σύντομο χρόνο θα απαιτηθούν τώρα συντονισμένες και γρήγορες ενέργειες από διαφόρους φορείς.

Σχολιάζοντας την παραπάνω απόφαση ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Πρόκειται για μια καθοριστική έγκριση την οποία εισηγηθήκαμε ως Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την λειτουργία της Πύλης στο Πλωμάρι. Ένα έργο πνοής το οποίο αποτελεί αίτημα δεκαετιών των φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Ένα έργο για το οποίο έχουν δουλέψει διαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι και οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της περιοχής στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ιδιαίτερα στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου για την καθοριστική συμβολή του στην λειτουργία της πύλης. Μια λειτουργία για την οποία θα απαιτηθούν συντονισμένες και γρήγορες ενέργειες από διαφόρους φορείς. Η Περιφερειακή αρχή θα σταθεί αρωγός οικονομικά, ηθικά τεχνικά σε κάθε ανάλογη αναπτυξιακή επιδίωξη».

 

Από το γραφείο Τύπου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΕπίσκεψη Περιφερειάρχη στην Ικαρία
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟAνακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου