Επιστολή της Χριστιάνας Καλογήρου στους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας

Επιστολή της Χριστιάνας Καλογήρου στους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, σχετικά με πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Περάματος της Λέσβου, ζητώντας να γνωστοποιηθούν οι λόγοι της παρουσίας του και της πιθανής εμπλοκής του στη διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Στο λιμάνι του Περάματος Λέσβου κατέπλευσε πλοίο με την ένδειξη 1aSS-3-1-18 RESCUEZONE( συνημμένη φωτογραφία) το οποίο κατά πληροφορίες ανήκει σε ΜΚΟ και από το οποίο ακολούθως έγινε εκφόρτωση υλικού σε παλέτες.

Δεδομένης της ανησυχίας των κατοίκων της περιοχής της Γέρας θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε: α) τους λόγους που κατέπλευσε το εν λόγω πλοίο στο Πέραμα Λέσβου, β) τους λόγους της παραμονής του γ) εάν έχει κατατεθεί αίτηση οποιασδήποτε αδειοδότησης για συμμετοχή του πλοίου σε δράσεις που συνδέονται με τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος και δ) εαν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε σχετική άδεια.

                                                                                    Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

                                                                                      Χριστιάνα Δ. Καλογήρου»

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΧριστιάνα Καλογήρου: Όχι άλλη καθυστέρηση στην αποζημίωση επιχειρήσεων που επλήγησαν από το σεισμό του Ιουνίου του 2017 στη Λέσβο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΠρομήθεια εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου