Δελτίο Τύπου Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης ΠΒΑ-Επίσκεψη Κινητής Μονάδας του ΚΕ.Θ.Ε.Α στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας

Δελτίο Τύπου Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης ΠΒΑ-Επίσκεψη Κινητής Μονάδας του ΚΕ.Θ.Ε.Α στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

Στις 28 Ιουλίου 2022 αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και στελέχη του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν στο γραφείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, συνάντηση με στέλεχος τηςΚινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Π.Β.Αιγαίου με έδρα τη Λέσβο.

Αφορμή της συνάντησης ήταν η ενημέρωση όσο αφορά στην λειτουργία της Κινητής Μονάδας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020». Η Μονάδα κλείνει ήδη ένα έτος λειτουργίας και ένας από τους βασικούς στόχους της είναι η συστηματική δικτύωση, ενημέρωση και συνεργασία με άλλους φορείς, όπως Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες και κοινωνικοί φορείς σε διάφορες περιοχές του νησιού, ώστε σταδιακά να διαμορφώσει ένα δίκτυο συνεργασίας για τη συστηματική αξιολόγηση και κατάλληλη παραπομπή, ανάλογα με τις ανάγκες και τα αιτήματα των ατόμων που υποστηρίζει. Η Κινητή Μονάδα έρχεται να συμπληρώσει το έργο του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη Μυτιλήνη, που προσφέρει υπηρεσίες στο νησί επί σειρά ετών, ενισχύοντας τους ανθρώπινους πόρους και τις υποδομές του.

Για όσους το επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα κινητοποίησης, συμβουλευτικής και παραπομπής σε θεραπευτικά προγράμματα στην ευρύτερη περιοχή. Όλες οι υπηρεσίες της Κινητής Μονάδας παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΠαράταση Προθεσμιών για τους Δασικούς Χάρτες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου όπως και την Ανάληψη κόστους κάθε συμπληρωματικής εργασίας μέχρι την ολοκλήρωση αυτών.
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΔελτίο Τύπου Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης ΠΒΑ-Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας Λέσβου