Δελτίο Τύπου Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης ΠΒΑ-Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας Λέσβου

Δελτίο Τύπου Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης ΠΒΑ-Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινότητας Λέσβου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

 

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων επαφών του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις 03.08.2022 στο Κέντρο Κοινότητας Λέσβου.

Στο Κέντρο Κοινότητας Λέσβου λειτουργεί Παράρτημα Ρομά, αλλά και Κέντρο Ένταξης Μεταναστών. Το Κέντρο Κοινότητας είναι ένας κοινωνικός φορέας που έχει στόχο την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού του Δήμου Μυτιλήνης, με κύριο σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης του πληθυσμού Ρομά και Μεταναστών του Δήμου Μυτιλήνης. Στελεχώνεται δε από διεπιστημονική ομάδα προσωπικού, (Κοινωνικούς Λειτουργούς,  Παιδαγωγό, Νοσηλεύτριες, Νομικό,  Διοικητικό) και  Διαμεσολαβητή προς εξυπηρέτηση των ωφελούμενων πολιτών, ήτοι πολιτών που αντιμετωπίζουν κοινωνικές δυσκολίες, μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές – τρίτεκνες – πολυτέκνες οικογενείες, Α.με.Α. Ρομά, και μετανάστες παρέχοντας:

  • Ενημέρωση, συνεργασία, διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες
  • Συμβουλευτική στήριξη
  • Υποβολή αιτήσεων επιδομάτων
  • Υπηρεσίες στήριξης και κοινωνικής ένταξης των Ρομά και των Μεταναστών

 

Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, τέθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία στο εγγύς μέλλον.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΔελτίο Τύπου Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης ΠΒΑ-Επίσκεψη Κινητής Μονάδας του ΚΕ.Θ.Ε.Α στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΠρόσκληση έκτακτης οικονομικής επιτροπής 08/08/2022