25η Μαϊου _ Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά _ Πρόσκληση σε διαδικτυακή παρακολούθηση εκδήλωσης Το Χαμόγελο του Παιδιού

25η Μαϊου _ Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά _ Πρόσκληση σε διαδικτυακή παρακολούθηση εκδήλωσης Το Χαμόγελο του Παιδιού

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει την τιμή να σας προσκαλέσει να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στο κανάλι του Οργανισμού στο YouΤube (https://www.youtube.com/user/smileofthechild)

την Εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 και ώρα 11:30π.μ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Πρωταρχικός στόχος της Εκδήλωσης είναι να αναδείξουμε τις νέες δράσεις και υπηρεσίες, τις καλές πρακτικές αλλά τη μεγάλη έκταση και τις ιδιαιτερότητες του φαινομένου των εξαφανίσεων ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα μέλη του Amber Alert Hellas, που χάρη στη συμμετοχή τους, καθιστούν το Πρόγραμμα τόσο αποτελεσματικό καθώς μία εξαιρετικά καλή πρακτική διεθνώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Amber Alert Hellas πλέον ξεπερνούν τα 120.

Για να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα της Εκδήλωσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Ζάππειο Μέγαρο θα βρίσκονται οι συναρμόδιοι θεσμικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης καθώς και τα υλικοτεχνικά μέσα που θέτουν στη διάθεση κάθε παιδιού και ενήλικα που αγνοείται.

Επίσης, με την παρουσία τους θα μας τιμήσουν ο αξιότιμος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Ελευθέριος Οικονόμου, ως καθ ύλην αρμόδιος, οι συναρμόδιοι Υπουργοί και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ. και Π.Σ.

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων,:

1. η διευρυμένη και ουσιαστική σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛ.ΑΣ. και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε θέματα που αφορούν στην προστασία του παιδιού (εξαφανίσεις, κακοποίηση κ.λ.π.) αλλά και ενηλίκων σε θέματα εξαφάνισης.

2. οι νέες δράσεις, που τίθενται στη διάθεση των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν καλές πρακτικές διεθνώς.

3. τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις εξαφανίσεις από την ΕΛ.ΑΣ., «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και διεθνείς φορείς.

4. η αποτελεσματικότητα, που έχει στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας του, το πρόγραμμα Missing Alert Hellas που συντονίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και το οποίο απευθύνεται στην αναζήτηση ενηλίκων από 18 έως 60 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου και το οποίο προέκυψε κατόπιν του Συμφώνου συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ μας (Ιανουάριος 2020).

5. η εξαιρετικά σημαντική και ουσιαστική πρωτοβουλία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ., βάσει της οποίας άμεσα θα οριστούν δυο υψηλόβαθμα στελέχη σε κάθε Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση, τα οποία θα λειτουργούν ως πρόσωπα αναφοράς για θέματα κακοποίησης και εξαφάνισης στην Περιφέρειά τους αναλαμβάνοντας τον συντονισμό της διαχείρισης αντίστοιχων περιστατικών.

6. η πραγματοποίηση, εντός του Ιουνίου, εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε στελέχη των σωμάτων ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ. και Π.Σ.), του ΓΕΕΘΑ, του Λ.Σ. καθώς και Εισαγγελέων και Δικαστικών σε  θέματα διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων.

7. η διάθεση σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας των Checklists και της Φόρμας Στοιχείων Ατόμου με Υψηλό Κίνδυνο Εξαφάνισης.

8. η εφαρμογή Missing Alert App, που αφιλοκερδώς σχεδίασε και υλοποιεί ο όμιλος ΟΤΕ και διαχειρίζεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα σε όλους όσοι την κατεβάσουν να συμβάλλουν ενεργά στον εντοπισμό παιδιού ή ενήλικα που αγνοείται. Παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα σε φροντιστές ατόμων, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καθώς και ομάδες υψηλού κινδύνου, να υπάρχει άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους σε περίπτωση που εξαφανιστούν.

9. οι δημοτικές αστυνομίες πολλών πόλεων της χώρας μας, που έχουν εκπαιδευτεί στη διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης στην περιοχή που δραστηριοποιούνται.

Επιπρόσθετα, όπως κάθε χρόνο, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν μηνύματα από τους επικεφαλής διεθνών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαφανίσεων και στους οποίους συμμετέχει ενεργά «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ενδεικτικά: International Centre for Missing and Exploited Children, Missing Children Europe καθώς και του κ. Alain Remue, Commissioner of Missing Persons' Unit of the Federal Belgian Police and specialized expert on crimes against children at Interpol.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΑνακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης έκτακτου προσωπικού δίμηνης συμβάσης σύμφωνα με την ανακοίνωση αρ. 22532/1040/14-5-2021 (ΑΔΑ: 6Υ307ΛΩ-Ο1Δ) της ΠΕ Σάμου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 Υπομέτρο 4.1.2: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος»