Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών

Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 «12η Μαΐου»

Με αφορμή το χαρακτηρισμό της 12ης Μαΐου ως Παγκόσμιας ημέρας Νοσηλευτών και τη συμπλήρωση 92 χρόνων από τη δημιουργία του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Λέσβου δήλωσε τα εξής:

«Η 12η Μαΐου αναγνωρισμένη ως Παγκόσμια ημέρα του Νοσηλευτή μας υπενθυμίζει στο διηνεκές τη σημασία της προσφοράς του Υγειονομικού προσωπικού ως αναντικατάστατη αντηρίδα του συστήματος Υγείας. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η Ημέρα αυτή  κάθε χρόνο μας καλεί  επιπροσθέτως  να έχουμε πλήρη συνείδηση του ότι Οφείλουμε ένα Μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση δίνουν καθημερινό αγώνα. Ανεκτίμητη η Προσφορά τους και Τεράστια η Ευγνωμοσύνη που νιώθουμε!

Αυτή τη μέρα όμως δεν ξεχνάμε τα 92 χρόνια προσφοράς των ακούραστων, των Γενναίων Ανθρώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αγωνιστές και εκείνοι, δίνουν μάχες προτάσσοντας την ζωή τους. Φίλοι, καταξιωμένοι Πυροσβέστες, που με απόλυτη αφοσίωση και  αυταπάρνηση έδειξαν, δείχνουν και θα συνεχίσουν να ορίζουν το δρόμο της Τιμής και του Καθήκοντος, το δρόμο που σύμφωνα με τις αρχαιοελληνικές παραδόσεις περπατούν μόνο οι ενάρετοι και οι γενναίοι, οι ταπεινοί, οι τολμηροί και οι ατρόμητοι. Σθένος, Ανδρεία, Φλογερή Αφοσίωση στο καθήκον, Αυταπάρνηση, Αυτοθυσία. Χαρακτηριστικά που φωτίζουν τις ψυχές τους και οδηγούν όλους εμάς. Είναι εκείνοι που πραγματικά τροφοδοτούν ιδανικά και αξίες. Οι σύγχρονοι ήρωες του 2022.

Υποκλινόμαστε με σεβασμό, εκφράζουμε την θέληση μας να ενεργούμε, με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, ώστε να συμβάλλουμε τα Μέγιστα για να μένουν οι άνθρωποι μας Υγιείς, Δυνατοί και Ασφαλείς.

Είναι ευθύνη και χρέος μας, τόσο απέναντι στους ίδιους και στις οικογένειες των «ηρώων» μας όσο και απέναντι στην ίδια την κοινωνία.

Όλοι εμείς στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, παρακολουθώντας από κοντά τον αγώνα και τις αγωνίες τους, Νοσηλευτών και Πυροσβεστών, οφείλουμε να τονίσουμε την απαράμιλλη συμβολή τους στη διαχείριση κρίσεων, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης, δίνοντας μάχες, αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πλεόνασμα ανθρωπιάς αλλά και τον επαγγελματισμό τους.

Χάρη σε σας τους εγγυητές της Ασφάλειας, της Σταθερότητας, τους πρεσβευτές της Αγάπης και της Αλληλεγγύης οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε το μέλλον».

Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΠρόσκληση υποβολής προσφοράς για τη διοργάνωση εκδήλωσης προβολής της γαστρονομίας και του γαστρονομικού τουρισμού της ΠΕ Λέσβου στην Αθήνα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΕορτασμός του Αγίου Θεοδώρου Πολιούχου Μυτιλήνης