Παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας

Παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας

«Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ»

«1η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας»

Ένας  θεσμός με ιδιαίτερη σημασία. Οι σύγχρονες κοινωνίες εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε κάθε είδους κινδύνους, φυσικούς και τεχνολογικούς, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αστικής και βιομηχανικής ανάπτυξης και χρήζουν ανάγκη Πολιτικής Προστασίας.

Πρόληψη, οργάνωση, σχεδιασμός, ετοιμότητα και εν τέλει διαχείριση συνεπειών. Υψηλή αποστολή ανάγκης, που μας γεμίζει ασφάλεια.

Η παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας αποτελεί αφορμή μνήμης και αποτίμησης στους επαγγελματίες και εθελοντές, τους διασώστες και τους Πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος για να προστατεύσουν ζωές και περιουσίες συνανθρώπων, λαμπρά παραδείγματα σθένους και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σύμμαχο τη γνώση, προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση που προέρχεται είτε από φυσική είτε ανθρωπογενής είτε και από τεχνολογική καταστροφή.

Με τα μέσα που διαθέτουμε και κυρίως στηριζόμενοι στο ανθρώπινο δυναμικό μας, υπηρετούμε τη δημόσια ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η παρουσία της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση  των κρίσεων που ανακύπτουν, στα πλαίσια μιας οργανωμένης κοινωνίας, είναι πραγματικά ιδιαίτερα σημαντική.

Κομβικό δε σημείο στην εξέλιξη και στην πρόοδο της, αποτελεί η εμπιστοσύνη που οφείλουμε  να αποκτήσουμε όλοι οι πολίτες στο ζωτικό αυτό θεσμό, βοηθώντας στην εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου

Πανάγος Μ. Κουφέλος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΘέμα & Απόφαση της απο 26-02-2021 έκτακτης κατεπείγουσας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΠρόσκληση σε συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Β.Α. 10-03-2021