18η Γιορτή Κάστανου

18η Γιορτή Κάστανου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην 18η Γιορτή Κάστανου στην Αγιάσο που πραγματοποιήθηκε με την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης  Κωνσταντίνος Μουτζούρης την  Κυριακή 6.11.2022 συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα Πανάγο Κουφέλο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά.

Στην γιορτή συμμετείχαν παραγωγοί κάστανου και μήλων από την περιοχή της Αγιάσου που είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να τονώσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών γι’ αυτά .                                                                   

Ο  Περιφερειάρχης στο πλαίσιο της παραμονής του στην Αγιάσο, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τις παραβρισκόμενες Αρχές , τους Παραγωγούς, τους πολίτες της Αγιάσου και τους επισκέπτες που είχαν συρρεύσει από όλη τη Λέσβο. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Κάθε γιορτή που διοργανώνει ένας Παραγωγικός κλάδος είναι μία ευκαιρία να στρέψουμε την προσοχή  στο προϊόν ή τα προϊόντα που παράγονται  επανεκτιμώντας την αξία τους στη διατροφική αλυσίδα αλλά και την οικονομική δραστηριότητα της  Πρωτογενούς Παραγωγής , ανιχνεύοντας και παρεμβαίνοντας με λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν . Παράλληλα είναι μία ευκαιρία προώθησης των προϊόντων απευθείας στο κοινό , αλλά και μία ευκαιρία κοινωνικής επαφής και αλληλεπίδρασης με στόχο την καλλιέργεια σχέσεων εμπορικών και όχι μόνο. Τα προβλήματα και ο μόχθος των Παραγωγών επικοινωνούνται στον καταναλωτή και ο καταναλωτής επικοινωνεί στον παραγωγό τις ανάγκες και επιθυμίες του για να προσαρμόσει και βελτιώσει το προϊόν που παράγει. Παράλληλα  δημιουργούνται οικονομικά αποτελέσματα και σε παράπλευρους επαγγελματικούς κλάδους.  Ευχόμαστε και του χρόνου, ακόμα καλύτερα για όλους.»  

Από το Γραφείο Τύπου

18η Γιορτή Κάστανου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΣύνταξη Μελέτης Λιμένα Πλάκας για δημιουργία Πύλης Εισόδου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΣυνάντηση με εθελοντές πυροσβέστες