Eγκαίνια διαγωνισμού Ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ

Eγκαίνια διαγωνισμού Ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βρανά στον Παπάδο,  με την οποία άνοιξε η αυλαία του 6ου Διεθνή Διαγωνισμού Ελαιολάδου ATHENA παρευρέθη χτες 02.06.2021 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Πανάγο Κουφέλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Κουρσουμπά.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς ελαιοπαραγωγούς και να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες τους, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες τους να αναδείξουν το ελαιόλαδο της Λέσβου σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα συνεχάρη τους διοργανωτές για την εξαιρετική όπως την χαρακτήρισε διοργάνωση του διαγωνισμού, ο οποίος θα προβάλλει την Λέσβο και τον Πρωτογενή της τομέα παγκοσμίως.

Τέλος ο Περιφερειάρχης εξέφρασε για μια ακόμη φορά τον θαυμασμό του για τις εγκαταστάσεις του Μουσείου Βρανά, κάνοντας αναφορά στον αείμνηστο Νίκο Κούνδουρο και στον τέως Υπουργό Νίκο Σηφουνάκη, οι οποίοι ήταν οι πρωτεργάτες της αποκατάστασης του βιομηχανικού αυτού μνημείου και της μετατροπής του σε ένα χώρο πολιτισμού ο οποίος όπως τόνισε πρέπει να αξιοποιηθεί περαιτέρω.

Στο Σεμινάριο Κριτών που διοργανώθηκε  με τίτλο: «Ο ελαιώνας της Λέσβου και οι ποικιλίες ελιάς του νησιού: ιστορία και συνεισφορά στην οικονομία της Λέσβου» χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, ενώ ομιλητής ήταν ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Γιώργος Λαγουτάρης.

Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι μαζί με την εταιρία Vinetum συνδιοργανωτές του Διαγωνισμού, στον οποίον συμμετέχουν επίσης το Επιμελητήριο Λέσβου και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου.                                                                

Από το Γραφείο Τύπου

Eγκαίνια διαγωνισμού Ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ
Eγκαίνια διαγωνισμού Ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΔιαγωνισμός ελαιόλαδου ATHENA
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΑποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Μυτιλήνης