Επίσκεψη Περιφερειάρχη στον Μεσότοπο

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στον Μεσότοπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Μεσότοπο και τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού οι οποίες υπέστησαν ολική καταστροφή από την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα, επισκέφτηκε νωρίς σήμερα 13.07.2021 το μεσημέρι ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον ειδικό σύμβουλο Μιχάλη Ταμβακέλλη και μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Μεσοτόπου Γαβριήλ Πιπίνη, και τα μέλη του Συνεταιρισμού για το μέγεθος της καταστροφής και συζήτησαν τρόπους αποκατάστασης μέρους των ζημιών και επαναλειτουργίας του Συνεταιρισμού.

Αμέσως μετά επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο τον οποίον ενημέρωσε, ζητώντας την στήριξη του Οργανισμού.

Φορτηγά και μηχανήματα της Περιφέρειας αλλά και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού και συνδράμουν στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς και τον καθαρισμό του χώρου.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στον Μεσότοπο και διαπίστωσα το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν. Πραγματικά είναι θλιβερό γεγονός κόποι χρόνων από τους ανθρώπους της περιοχής να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγες ώρες. Η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο  με προσωπικό και μηχανήματα και συνδράμει στην προσπάθεια να καθαριστεί ο χώρος. Από κει και πέρα, ήδη ενημέρωσα τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, είμαστε σε επαφή με τον κ. Αθανασίου και αναζητούμε τρόπους να βοηθήσουμε. Και θα το κάνουμε με κάθε τρόπο».

Από το Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στον Μεσότοπο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΣυλλυπητήρια Περιφερειάρχη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΕπίσκεψη Περιφερειάρχη στην Ερεσσό