Ολοκλήρωση αποχέτευσης Αγίας Παρασκευής Δήμου Δυτικής Λέσβου

Ολοκλήρωση αποχέτευσης Αγίας Παρασκευής Δήμου Δυτικής Λέσβου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ».

Το έργο αφορά την ολοκλήρωση της αποχέτευσης ακάθαρτων του οικισμού Αγίας Παρασκευής του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με την κατασκευή τμημάτων του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού και την σύνδεση τους με τους νέους υφιστάμενους αγωγούς ώστε να ολοκληρωθεί και να καταστεί χωριστικό το αποχετευτικό σύστημα του οικισμού και το σύνολο της παροχής ακαθαρτών να οδηγηθεί για επεξεργασία στην Ε.Ε.Λ Καλλονής. Το έργο θα συμπληρωθεί με την προμήθεια ενός καινούργιου αποφρακτικού οχήματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 4.979.373,00€ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2014-2020.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την Αγία Παρασκευή αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς λόγω της σημερινής κατάστασης υπήρχε μεγάλη ρύπανση στον Κόλπο της Καλλονής, όπου καταλήγουν τα λύματα. Είναι ένα έργο που είχε μείνει εδώ και χρόνια ημιτελές και χαίρομαι ιδιαίτερα που το προχωράμε και θα το ολοκληρώσουμε».

Από το Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΣύσκεψη για τον ποταμό Αχέρωνα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΤέλος προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων λόγω Covid στην Π.Β.Α