Παράδοση Βιβλίων από την Π.Β.Α.

Παράδοση Βιβλίων από την Π.Β.Α.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου που έχει καθιερωθεί από την UNESCO να εορτάζεται σήμερα, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης με την ευαισθησία του πρώην λειτουργού της Παιδείας, παρέδωσε συμβολικά, στην Εκπαιδευτική και Μαθητική Κοινότητα βιβλία με θέμα την «Παιδική Κακοποίηση» του Α. Ρούσση και το Λεσβιακό Ημερολόγιο του Π. Σκορδά.

Η λιτή τελετή παράδοσης των βιβλίων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με  πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχου  Οικονομικών και Πολιτισμού  Αναστασίας Αντωνέλλη, παρουσία και του Εκτελεστικού Γραμματέα Απόστολου Αλατζά Εκπαιδευτικού και των Διευθυντών Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τιμολέοντος Θεοφανέλλη και Πρωτοβάθμιας Αικατερίνης Στρατάκη.

Ο Περιφερειάρχης  αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τόνισε πόσο «σημαντική είναι η Παιδεία για κάθε Άνθρωπο υπογραμμίζοντας ότι είναι η μόνη που οδηγεί σε άνοδο και βελτίωση της Κοινωνίας

Παίρνοντας το λόγο η Αντιπεριφερειάρχης κα Αντωνέλλη αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου να στέκεται κοντά στις ανάγκες της Εκπαίδευσης και την καλή συνεργασία που υπάρχει, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό τα παιδιά να ανακτήσουν την φιλαναγνωσία τους, στην ψηφιακή εποχή που ζούμε.

Από την πλευρά τους οι Διευθυντές   Εκπαίδευσης,  Κα  Στρατάκη και ο κ. Θεοφανέλλης, αφού ευχαρίστησαν για την δωρεά των βιβλίων, τόνισαν πόσο σημαντικά είναι τα βιβλία για την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και μιας υγειούς προσωπικότητας, ζητώντας να συνεχίσει η Περιφέρεια να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Ο Περιφερειάρχης τους διαβεβαίωσε ότι «θα είναι πάντα δίπλα τους για ότι χρειαστούν και ότι ανάγκη προκύψει καθώς γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι το έργο των Εκπαιδευτικών».

Από το γραφείο Τύπου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟTρόφιμα από την Περιφέρεια τις ημέρες του Πάσχα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΔήλωση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου