Συνάντηση Περιφερειάρχη με Πρέσβη Λαϊκής Δημοκ.Κίνας

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Πρέσβη Λαϊκής Δημοκ.Κίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχθηκε σήμερα στο  γραφείο του στη Περιφέρεια τον  Πρέσβη  της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xiao Junzheng στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λέσβο. 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού Τομέα και Λέσβου Πανάγος Κουφέλος,  , η Αντιπεριφερειάρχης Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου Σουλτάνα Ανδρεάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Απόδημου Ελληνισμού και Χωρικού Σχεδιασμού Παντελής Μπουρνιάς και ο Αντιπεριφερειάρχης  Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Λεωνίδας Αθηνάδης .   

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αναζήτησης ευκαιριών τόνωσης της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και προώθησης προϊόντων της προς την αγορά της χώρας αυτής. Η συζήτηση είχε αντικείμενο θέματα Καινοτομίας , την Μπλε Ανάπτυξη, την Πράσινη Ναυτιλία, τις Κατασκευές και την GOLDEN VISA. Στη διάρκεια της συζήτησης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα παρόντος του Εμπορικού Ακόλουθου της Πρεσβείας και ομάδας Επιχειρηματιών .  Ακολούθως έγινε επίδειξη και παρουσίαση διαφόρων προϊόντων παραγόμενων στα νησιά του Βορείου,  ενώ ο Περιφερειάρχης πρόσφερε στον Πρέσβη ένα καλάθι με προϊόντα από τα νησιά μας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του από την συνάντηση.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης εξέφρασε τη χαρά και το ενδιαφέρον του για τα ιδιαίτερα προϊόντα  Π.Ο.Π. που παράγονται στο Βόρειο Αιγαίο και περιλαμβάνονται μεταξύ αυτών που δύνανται να εξαχθούν στη Κίνα. Ζήτησε δε να γίνουν και τα πρώτα απαραίτητα βήματα σε συνεργασία με την Κεντρική Κυβέρνησης ώστε να καρποφορήσει η σημερινή πρώτη συνάντηση.

Από το Γραφείο Τύπου

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Πρέσβη Λαϊκής Δημοκ.Κίνας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΣυναντηση Περιφερειάρχη με Πρέσβη Κίνας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΕγκαίνια πύλης Σέγκεν στο Πλωμάρι Λέσβου