Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Ευρωπαία Αξιωματούχο Gminder

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Ευρωπαία Αξιωματούχο Gminder

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Αναπληρώτρια Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό (DG Home), BeateGminder και τον Γενικό  Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μανώλη Λογοθέτη, με τους συνεργάτες τους, υποδέχτηκε στις 19.01.2021 στο γραφείο του στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Κουρσουμπά.

Η κα. Gminder ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την έγκριση από την  Ευρωπαϊκή  Ένωση τριών έργων στην πόλη της Μυτιλήνης τα οποία είχε προτείνει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και τα οποία αφορούν την ανακατασκευή του Παλαιού Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης και την δημιουργία του ως αθλητικό κέντρο, την ανάπλαση της Πλαζ Τσαμάκια και την συντήρηση του Ιερού Ναού Αγ. Θεράποντος. Η Ευρωπαία Επίτροπος ζήτησε την συμβολή του Περιφερειάρχη στην υλοποίηση των παραπάνω έργων, κάτι που ο ίδιος αποδέχτηκε.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Υποδεχτήκαμε για μια ακόμη φορά την Ευρωπαία Επίτροπο και τους συνεργάτες της, οι οποίοι μας ενημέρωσαν πως η Ε. Ε. ενέκρινε τα τρία παραπάνω έργα που της είχαν προταθεί  για την Μυτιλήνη και για τα οποία ζητήθηκε η συμβολή μου στην υλοποίηση τους κάτι που αποδέχτηκα με χαρά. Ξεκαθάρισα και έγινε κατανοητό και από την ίδια την κα. Gminder, πως τα έργα αυτά είναι αντισταθμιστικά για την ταλαιπωρία και τα όσα έχουν υποστεί οι Λέσβιοι όλα αυτά τα χρόνια λόγω του μεταναστευτικού. Δεν αφορούν σε καμία περίπτωση «δώρο» για την υλοποίηση νέας δομής για την οποία εξακολουθούμε και αρνούμαστε να δεχτούμε ως Περιφέρεια».

Από το Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΈνταξη έργων για την Χίο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Π.Β.Α
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΣύμφωνο συνεργασίας Π.Β.Α με το "Χαμόγελο του Παιδιού"