Σεμινάριο για την δημιουργία Ντοκιμαντέρ με την ηθοποιό Αφροδίτη Κατσαρου

Σεμινάριο για την δημιουργία Ντοκιμαντέρ με την ηθοποιό Αφροδίτη Κατσαρου

Θες να μάθεις πως δημιουργείται ένα ντοκιμαντέρ μέσα από τα μάτια μίας ηθοποιού;

Η ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. συμμετέχει ως εταίρος στο Cinematopedia – Κινηματογράφοι ως Κόμβοι Καινοτομίας για τις Τοπικές Κοινωνίες, ένα ευρωπαϊκό έργο που χρηματοδοτείται από το Creative Europe MEDIA Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει σαν στόχο να ενδυναμώσει τους κινηματογράφους στις τοπικές κοινότητες και να ενισχύσει την τοπική πολιτιστική ζωή και την κοινωνική ένταξη μέσω της δημιουργίας καινοτόμων πολιτιστικών κόμβων γύρω από τον κινηματογράφο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος “CINEMATOPEDIA – Κινηματογράφοι ως Κόμβοι Καινοτομίας για τις Τοπικές Κοινωνίες” οργανώθηκε ένα σεμινάριο κινηματογράφου με μέντορα την ηθοποιό Αφροδίτη Κατσαρού, με σκοπό να διδάξει την διαδικασία οργάνωσης και υλοποίησης ενός ντοκιμαντέρ.

Η Αφροδίτη Κατσαρού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Συμμετείχε σε παραστάσεις της Γεωργίας Μαυραγάνη, του Μιχαήλ Μαρμαρινού, του Αργύρη Ξάφη και του Τάκη Τζαμαργιά. Στον κινηματογράφο, έχει συνεργαστεί με τον Αλέξανδρο Βούλγαρη και την Μαρκέλα Κονταράτου.
Επίσης, εργάζεται ως μεταγλωττίστρια.

Το Σεμινάριο που θα υλοποιήσει θα  έχει διττό στόχο: θεωρητικό και πρακτικό. Μέσα από μια ιστορική ανασκόπηση το πρόγραμμα εστιάζει στις διάφορες τάσεις και τα κινήματα που καθόρισαν το σύγχρονο ντοκιμαντέρ. Το ευρύ φάσμα κινηματογραφικών παραδειγμάτων που προσφέρεται αποσκοπεί στην εξοικείωση με τα διαφορετικά είδη ντοκιμαντέρ (ιστορικό, δημοσιογραφικό, εθνογραφικό, ντοκιμαντέρ-ημερολόγιο κ.ά.), από την ελληνική και διεθνή κινηματογραφία. Αντικείμενο του προγράμματος είναι επίσης η γνωριμία με τις βασικές αρχές υλοποίησης μιας ταινίας ντοκιμαντέρ, από το στάδιο της σύλληψης της ιδέας, το γύρισμα, το μοντάζ, μέχρι, τέλος, τη διανομή. Το σύγχρονο ελληνικό ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα ακόμη πεδίο στο οποίο θα εστιάσει.

Λινκ συμμετοχής: https://meet.jit.si/documentary_masterclass_aphroditi_katsaru

Λινκ δημοσίευσης: https://eloris.gr/cinematopedia-open-documentary-masterclass/

Σεμινάριο για την δημιουργία Ντοκιμαντέρ με την ηθοποιό Αφροδίτη Κατσαρου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΠροβολή Ταινίας "Ο Αντρές δεν θέλει να κοιμηθεί το μεσημέρι | Andrés no quiere dormir la siesta"
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάρτιση «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες»